Såna bilder och minnen jag blir glad av

Fin kväll med bästa vänner: Finns det ens något bättre?
Kvällar som inte tar slut förens det blir morgon.
Fina ord och meningar från okända personer.
Tuggummin i vackra färger i överdrift.
Popcorn & Polkagrisar efter dans i timmar.
Liten superbusig katt som tycker om att gömma sig under täcket när jag bäddar sängen.
Att grilla korv, åka pulka och skratta med hela släkten!
Höga fjäll som man kämpar sig uppför och sedan glider nerför.
Att ha ett paraply runt halsen som skyddar mot mer än bara regn.
Det här var helt enkelt lite av de fina minnen som jag har av den sista tiden. Eller rättare sagt, fina minnen som jag har på kort, sedan har det hänt en himlans massa mer fint, som kameran inte varit med på.

Resor och sånt


Lite komiskt är det trots allt att gå från att ena veckan packa vantar, tjocka kläder och skidor, till att veckan därefter packa bikini, solkräm och alldeles för många klänningar. Hihi, men på ett sätt så är det ju väldigt fint, det här med alla kontraster som finns i livet. Sånt tycker jag om! Nya perspektiv och nya upplevelser. På så vis så uppskattar man hemma mycket mer sedan.

I väntan på en dejt!

Jahapp, då sitter man alltså här hemma med en tre år gammal dator som helst struntar i att skriva några mellanrum trots att man tycker på den förbannade knappen, istället för en Mac, och väntar på att världens finaste vän ska logga in på Skype. Blir alltid så himlans otålig när jag väntar, vill att det ska hända Nu Nu Nu, haha, men ibland kanske det är bra att vänta lite också. Det är trots allt väldigt fint med väntan, omman vet att man snart ska"få" det som man väntat på :)

Det är så synd att jag inte har några bilder på pappas dator, annars hade det passat så perfekt med en snygg bild på mig och min vän! I och för sig så är de flesta bilderna på oss allt annat än snygga.. De är mest.. konstiga. Men det är ju just därför vi passar så himmlans bra ihop, vi är lika knäppa!

Minnen som är oslagbara

*

Sitta i sängen, dricka kvällens andra kopp te och se på meningslösa program på tvn, inte bry sig om vad som händer på skärmen, för man sitter bredvid en fin vän och man pratarpratarpratar och helt plötsligt är klockan sent på natten, så man bäddar ned sig bredvid varandra och fortsätter viskande sitt samtal och efter ett tag så sover man båda två. Och när man vaknar mitt i natten, känner sig lite ledsen men vet inte varför, då vrider man sig och tittar till sidan och så ser man att det ligger ett trassligt hår och en fin vän där bredvid. Då ler man ingen och är allt annat än ledsen. Sedan somnar man om och när man vaknar på morgonen så ler man det första man gör.

*

Jag är oteknisk.

Jag vill ha en snygg blogg, känns så urbota tråkigt att skriva när det är så fruktansvärt fult... men ja, jag som inte ens kan hitta "ljudlös-knappen" i min mobil, jag kan ju knappast förstå hur man gör en egen design.. haha, ibland är det extra tråkigt att vara oteknisk!
-
-
-
Men om jag drömmer lite, så hade det garanterat varit en rosafluffig design, med cupcakes, prinsessor, solar, lite mer rosa och kanske ett och annat fint moln, eller karameller, och en fin text, helt av allt hade jag velat ha "Everything is poetry" skrivet där uppe... och lite spets, det är fint med spets! och ja, ett litet fint brev eller kuvert med, sånt jag blir glad av helt enkelt!
Så, när ni nu (mina två läsare..) går in här, så kan ni ju alltid föreställa er att min blogg ser ut ungefär sådär som jag beskrev det där ovan! ;)

Promenad och svar

Ojojoj, sicken fin promenad jag har gått idag. Den innehöll mycket, bland annat Sol i ögonen, Musik i öronen och Blött i skorna. Vidsträckta åkrar med vit gnistrande snö på, och en korkad tanke om att det gick att gå På snön.. det gjorde det Inte. Man sjönk ner. Mycket. Men det var väldigt fint ändå! Att gå runt för sig själv och hoppas på att inte gå helt vilse, utan bara halvt, och att få en massa steg på stegräknaren! Lovely!
---
Yees, nu sitter det en glad Annika här! Jag fick svar av den jag mejlade på skolan i Jönköping, och det verkar bara bättre och bättre! Kanske dags att berätta för mamma och pappa att jag har hittat en skola jag vill gå på.. hum.. jag tar det när jag kommer hem tror jag!
Jippie!

Folkhögskolelängtan

Jag tittar runt på olika folkhögskolor och kurser och blir bara mer och mer säker på att det är precis det som jag vill göra i höst - Plugga på en Folkhögskola! Lite svårt bara att hitta något som passar alla mina krav, för ja, jag har en väldans massa krav på hur jag vill att det ska vara.
Södra Vätterbygdens Folkhögskola är i alla fall den som ligger högst upp på listan just nu. De har två olika linjer som jag skulle kunna tänka mig, om jag bara fick anpassa dem lite efter mig, hehe. Men Ååh! Just nu är jag bara så pirrig och förväntansfull! Hoppas bara att jag kommer in på den skola jag söker till, om och när jag nu söker. Annars blir jag ledsen i lill-ögat...
Jönköping är den stad som det lutar mest åt för tillfället, vilket passar väldigt bra. Därifrån är det nära till ganska många ställen. Hem och till kompisar = Perfekt det! Enda lite svåra just nu är väl att förstå allt som står om de olika linjerna.. hum.. jag är ju inte direkt känd för att vara en av de mest smarta personer här i världen.. men det ska nog gå tillslut!

Sånt som jag tycker om just idag:

sol som lyser in genom smutsiga fönsterrutor. pulverkaffe som smakar så himmelskt gott när man precis har vaknat. vänner som skickar sms lite spontant och undrar "Hur mår du?". rosamålade naglar som knappar på tangenterna på datorn. en nyköpt klänning som man förälskar sig i om och om igen. att vakna upp till någon som sjunger när han diskar. att cykla genom vattenpölar och inte bry sig om att skorna blir helt blöta. att åka tåg med förväntan och veta att snart träffar jag någon jag längtat efter. att längta i allmänhet, och veta att man snart träffas igen. att få små små bekräftelser på att man är omtyckt, ett litet brev, ett sms eller bara en kopp varmt kaffe. att gå runt i pyjamasbyxor ända tills lunch, och sen ta på sig jeans enbart för att gå ut i solen någon timme, sedan komma in och dra på sig pyjamasbyxorna igen. sol som lyser på växter, så att bladen får den där speciella gröna vackra färgen. att dra med fingrarna genom sitt nyklippta hår. att koka en andra kopp kaffe, bara för att det är gott. vänner som är glada över att prata med just mig. snö som smälter och droppar från hustaken och påminner om att snart är det barmark och varm asfalt vart man än går. att ha en hel dag framför sig, där man kan göra precis vad man vill, när man vill, om man vill. att känna sig glad och harmonisk och att vara på besök hos världens finaste syster.
och just precis i denna stund, så tycker jag att hembakad pizza till lunch är finast!

Att tro på att allt har en mening

Lite tankeverksamhet från en koffeinpåverkad hjärna.
Ibland tror jag, att allt sker av en anledning. Även alla de där sakerna som känns så hemskt fruktansvärt onödiga, jobbiga och helt outhärdliga. Jag tror faktiskt att det leder till något bra om man bara ger det tid, en jäkla massa tid behövs det ibland, men bara man inte ger upp väntandet, så tror jag att det leder till något bra. Visst känns det väldigt avlägset att tro att ett dödsfall av en nära person kan leda till något bra.. Men på något konstigt, komplicerat och knäppt sätt så tror jag det i alla fall. Att allt leder till något bra.
Och det mina vänner, det är en väldigt bra tanke att tänka på när man undrar varför varför varför behövde just det där hända just mig just nu?! Då kan man tänka att, Kanske leder det här till något bättre, om jag väntar och ser vart tiden för mig. Om jag står ut med sorgen, ensamheten och ångesten, ja då kanske det blir bättre sen!
Så tänker jag ibland, när jag får för mig att det bara är dåliga saker som händer i livet och i världen. När jag får för mig att det är rätt onödigt att vänta ut ångest/ensamhet/tid, för man vet ju ändå aldrig om det blir bra, när det blir bra... Jag gillar den tanken helt enkelt:
Även de mest svåraste och hemskaste sakerna kan leda till något så otroligt fint och bra!

Frukost, Promenad och Bröd

Jahapp, det som krävs för att få mig upp ur sängen innan klockan elva är tydligen att sova på madrass i en liten lägenhet där det inte finns något som heter "Vara ifred" eller "lugn och ro". Ganska bra faktiskt. för nu är klockan snart tolv och jag har hunnit med så mycket, samtidigt som jag slappat väääldigt länge vid frukostbordet.

En lång promenad är avklarad, och jag gick både vilse och hittade rätt! Pluspoäng till mitt lokalsinne! Befann mig ute på åkrar täckta av solgnistrande snö (inte helt fel, med andra ord!). Nu sitter jag och väntar på att brödet ska bli klart i ugnen. Jag är ju som sagt "Piga" här, så det ingår att baka bröd när det önskas. Vilket inte är mig emot, för att baka tackar jag aldrig nej till!


Åh, jag är bra på att skriva om saker som egentligen är helt oviktiga och ointressanta, men ändå. Någonstans måste man ju få skriva av sig. Och vart ska man annars göra av allt man skriver? Jag menar, de flesta av mina texter är varken dikter, noveller eller nått annat. det är mest bara ord. tankar.

Att fördriva tid och känna sig korkad

Jaa, vad gör man egentligen när man är i en främmande stad och de två man bor hos sitter och pluggar som tusan från morgon till kväll? Det kan man undra om man inte känner mig, men gör man det så vet man ju! jag dricker så mycket kaffe att jag blir helt hyperaktiv, sen bakar jag massor av semelbullar, planerar kvällsmat (kycklingpaj), sover några timmar till ljudet av knappande på datorer, lyssnar på musik och går en promenad eller två. Jag har det med andra ord väldigt slappt och skönt!

Fast det är klart, man känner sig rätt korkad när man sitter på toa och stirrar på ett formelpapper som är uppsatt där. Så komplicerade formler att jag bara sitter och gapar med munnen och undrar "Hur tusan kan Någon ens förstå vad det där betyder?!" Uppenbarligen kan en syster som pluggar Teknisk Fysik förstå det... Hum.. Tveksamt att jag någonsin kommer att förstå sådantdär. Å andra sidan, så kanske jag lär mig andra saker istället (förhoppningsvis!). Det är i och för sig ganska tveksamt det med, alltså, att jag kommer lära mig något som är värt att kunna.. Jag menar, hur nyttigt och bra är det att kunna alla Winnerbäcks låtar utantill? Eller att ha förmågan att sova över tolv timmar per dygn? Eller kanske att dricka kopiösa mängder kaffe?? Ja, som sagt, kanske inte världens mest användbara kunskaper och förmågor. Fast det är faktiskt rätt fint att kunna sånt!


Att ha en syster

Det är väldans väldans fint att ha en syster som man kan åka till, stanna i en vecka, sova på en madrass bredvid soffan och dricka kaffe hela dagarna. Det är också fint när solen lyser in genom köksfönstret när man står och bakar. Det är väldigt fint att ha en syster i en stad långt långt bort, för då blir det desto roligare när man väl kommer dit. Även om man saknar sönder sig efter henne hela tiden då man inte är där. Ja, det är helt enkelt väldigt fint att ha en syster som min! Speciellt när man får fri tillgång till kaffeburken, skafferiet, och kan baka precis vad man vill precis när man vill!

Ja, jag befinner mig alltså i Uppsala för en vecka. På planeringen står det inte ett skit, förutom att äta Onsdags-middag hos en Moster och att laga mycket mat till två Teknik-pluggande studenter. Och kanske, kanske ska jag slå på stort och ta cykeln in till stan och titta i affärer, handla för pengar jag verkligen inte har och bara ha det fint. Fint med en syster!


RSS 2.0