Göra-om-ryck

Hejhopp!

Jag har fått ett stort ryck på att ändra om i mitt rum, jag vill ha förändring, jag vill ha nytt! Har tröttnat på att det alltid ser likadant ut överallt i min vardag, jag vill ha nya intryck och saker att se.

Just nu håller jag på att måla mina hyllor (som tidigare var av träfärg) helt vita, och skrivbordet ska bli vitt det med. Min sminklåda har blivit utbytt till en röd burk med vita prickar på och sängen bäddad med nytt (Indiskt!) överkast. Jag funderar också på att göra en riktig storrensning av alla saker i alla lådor och sådär, det skulle kännas skönt att få det gjort.

Antagligen är det här rycket bara ännu ett sätt för mig att slippa tänka på sånt jag inte vill tänka på, men det är i alla fall ett ganska roligt tidsfördriv, till skillnad från mitt förra tidsfördriv som var att räkna saker. nackellack (47), tops (432), pärlor (oändligt), jeans (14) och så vidare.. ^^

Jag vill helt enkelt ha förändring,
trött på gamla saker och tankar!

Jag vill använda min nya energi till bra saker istället för att använda den till att tänka ännu mer, för vem mår bra av att tänka samma tankar om och om och om igen? Inte jag i alla fall! Nu ska jag ta tag i det här, ta tag i allt som jag förut bara tänkt att jag ska göra, men aldrig gjort! Vi får väl se hur det slutar det här :P

Nu blir det målning igen! :)

hemma

Hemma från indien igen,
Och om jag säger att det var bra så är det en underdrift,
för det var bättre än bra. Det var bäst!

Jag har inte mått så bra i två hela veckor sen jagvetintenär!

Jag bara ler när jag tänker tillbaka på det och jag har redan bestämt mig för att jag ska åka dit snart igen. På något sätt ska jag göra det! Med vemsomhelst, bara jag kommer dit igen :)

Bilder kommer väl förr eller senare, när jag får tid att lägga in dem på datorn.

Jag vill bara säga att det har varit så bra,
Jag har levt i fjorton dagar och inte velat dö en enda gång under den tiden,
Det är personligt rekord skulle jag tro! ;)

Nu ska jag mysa med den efterlängtade kattafan!

puss <3

Håll ut

Jag har mått dåligt länge, och de flesta av mina erfarenheten är negativa. Men jag har också fått en del insikter som gjort att jag förstått mer om livet och vad som har betydelse. Jag har lärt mig att bara man håller ut en dag till så kan det vända. Om man inte ger upp utan väntar ut tiden så har man fortfarande den möjligheten att det kan bli bättre. Om man bara inte ger upp så kan det vända igen.
Man måste vara jä*ligt stark och envis, men det går. Det går bara man ger sig f*n på det. Bara man inte ger upp så kan bättre tider kommer redan nästa dag. Om man inte lever får man aldrig veta vad som skulle ha hänt nästa dag. Om man ger upp får man aldrig veta vad livet skulle gett dig. ”Den som lever får se”, säger man och det stämmer tycker jag  :)

Winnerbäck:
Tro, ork och lust är lätt att tappa
Lätt när stora drömmar trängs med saknaden
Och vinden blåser hårt emot din kappa
Men i sinom tid så vänder allt tillbaks igen

Håll ut! Håll ut!
Förr eller senare spricker en bubbla
Håll ut några dagar till

Guld är inte det enda här som glimmar
När jakten går på allt som liknar räddningen
Och lyckan varar bara några timmar
Det är inte den vi söker, inte den min vän

Håll ut, Håll ut...

Världen ligger helt i dina händer
och allting ser så gulligt ut från ovan
Himlen ser så praktfull ut från marken
Håll näsan över ytan tills det vänder

Håll ut, Håll ut...


En annan sak som jag lärt mig är att man ska omge sig med personer som ger en positiv energi. De andra ska man låta gå. För man kommer aldrig att få bra saker av dem som man inte kan vara sig själv med. Man ska strunta i dem som är negativa, även om man älskar dem så ska man låta dem gå sin väg. Man måste, för sin egen skull.


Man måste vara huvudpersonen i sitt egna liv. Man kan inte leva som en statist när hela ens historia hänger på att man lever och att man kämpar. Ingen annan kan skriva din historia, det måste du göra själv. Och du måste göra det på ditt sätt, som du vill.


Det finns bara en sak man inte får göra
och det är att inte resa sig upp efter fallen.


Brev är verkligen att "enkelt" sätt att ge någon ett leende med.

Jag vet inte en enda gång som jag fått brev och inte lett när jag precis ska öppna det. Det måste nog vara en av mina bästa stunder, stunden precis innan man öppnar brevet och inte vet vad som ska finnas där i. Det kan vara vad som helst, allt från té, ord och hjärtan till löften, pepptalk och presenter! Det är underbart!

Så nu sitter jag och tänker igenom brevet som jag fick idag, tänker och dricker té som jag fick. Inte vilket té som helst, utan Kärleks-té som är supergott. Lovely!

Förbereder mig mentalt inför badet och funderar över vilka som kommer att vara där idag. Det är en som alltid är där, men duktiga annika kommer aldrig ihåg vad hon heter.. haha, duktig jag är.. Men det brukar vara hon, E och någon kille/man/gubbe(?). Hur som helst brukar det vara mysigt, avslappnande som fan! :)

Om mindre än sju timmar så åker vi upp till stockholm!
Åhh vad jag längtar efter det! Efter sol och värme!
Jag känner på mig att den här resan bli bra, att den blir glad!

:) kramar


Två dagiscitat:


Flicka fem år:
"Det är min mammas födelsedag idag
så mormor och morfar och dom
ska komma hit och gratinera mamma..."

Flicka fyra år:
"En del har tjock mage och en del har smal,
men det spelar ingen roll."

Barn är kloka!


Friskhetstecken

Idag har jag haft/kommer jag att ha lite kvalitetstid med både mamma och pappa. Pappa och jag har pluggat bakterier och virus ihop (inte alls så kul som det låter..) och nu tar jag och mamma snart en lite promenad ihop innan vi lagar mat och sådär.

Jag har fullföljt mitt löfte om att sluta lova mig vad jag ska och inte ska göra en gång. Med andra ord tog jag lite fika med pappa och lillebror utan att bestämma mig för att träna bort det på en gång. Bra jobbat Annika! Fast iförsig ska jag ju gå promenad nu, men det gör jag för att det är mysigt med mamma, inte för att träna.

Det börjar mörkna ute och jag funderar på om två par leggings räcker eller om jag ska ta ett tredje par på mig... Enorma problem jag har ;) Men kan trösta mig med att det känns skönt att bry sig om sådana saker igen = ett tecken på att man mår lite bättre, att man bryr sig om att frysa/inte frysa. Lovely!

Nu blir det promenad :)


Att lova och svika

Sitter i köket med en sjuk lillebror och äter egenlagd lunch samtidigt som vi lyssnar på hello Saferide och pratar om Indien och vad vi ska köpa där :) Ibland (oftast) är det väldigt bra att ha en lillebror, men bäst är ändå att ha just min lillebror!

För övrigt har jag kommit fram till att jag borde sluta lova mig själv an massa saker som jag ändå inte kan hålla. Varför lova sig sånt som inte ens är möjligt? Det känns som att jag får mer dåligt än bra av alla mina listor och regler och löften. Bättre då att bara ta det som det kommer och lita på att det blir någorlunda rätt.

Jag måste sluta med det nu, ohållbara löften och reglar som bara får mig att må sämre istället för att få mig att må bättre (som jag tror att de ska göra när jag bestämmer dem). Alltså, från och med nu skippar jag allt som har med Ät-si-och-så-mycket-under-en-dag och Träna-si-och-så-mycket-under-en-dag mål och regler!

Får väl se hur länge jag kan hålla det löftet då ;)

Färdigpackad och klar!

Hejhopp..

Nu har jag praktiskt taget packat klart allting jag ska ha med mig. (Kudde, fårdjur och mobil ej inräknat) Och jag har insett att jag antagligen har alldeles för mycket kläder med mig, men är inte det meningen att man ska ha det vart man än reser? hihi, får bara hoppas att jag får med mig allt det som jag vill köpa hem igen.. 

I värsta fall får jag väl sätta på mig alla kläderna och flyga hem i dem. Det kan nog bli lite konstigt att stå i 30 graders värme med fem klänningar och två par byxor på sig. Och kanske blir det lite pinsamt om jag går igenom den där kontrollen (vad heter den!?) och det piper. Då får jag vecka upp alla mina klänningar och försöka att se ut som att det är helt normalt att man har femtioelva lager kläder på sig..

Nu vill jag bara att det ska bli måndag, skola, tisdag, dagvård, samtal, dagis, onsdag, skola, prov, hem och Ååååka! :D


(För övrigt har jag insett att jag missbrukar punkter, intressant!)

=)

Senaste dagarna i lite bilder!   
Om fyra dagar åker vi! Gissa vem som längtar?

Jag har spenderat dagen med att packa klänningar, solkräm, böcker och annat nödvändigt för två veckor i solen. Jag har också pimpat upp min resväska lite med broderi och annat roligt!

pussar


Nalle Puh"Om du försöker hitta hem men istället hittar en grop,
kan du försöka att leta efter en grop.
Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop,
vilket skulle vara bra,
för då kanske du hittar någonting du inte letar efter,
vilket skulle kunna vara precis det du letar efter."

En vecka kvaaaaar!

Om en vecka sitter jag i bilden påväg till Stockholm för att ta flyget till Indien. Lovely! :)

Jag längtar så jag håller på att bli helt galen. Sol, sommar och bad. Klänningar, nya upplevelser och ett helt nytt land. Annorlunda mat, ledighet och familjen. Massor av roliga saker att se fram emot!

Fast lite läskigt känns det med en såpass lång flygresa. Jag gillar inte att flyga. Känner mig så instängd och fast. Och det är man ju med. Man kommer bara av när man stannar eller om man störtar, och det hoppas jag ju inte direkt på... Men med fulladdad ipod massa bra böcker och en pratig familj så ska jag nog klara av det utmärkt!

Lite jobbigt blir det med att vara ifrån alla peppande kompisar och deras ord. Jag mår ju såhär pass bra delvis tack vare att jag har så många fina vänner att prata med, så det blir nog ganska ensamt i två veckor utan dem.. Men det ska jag klara av, får väl hoppas på att mobilen fungerar där :)

Idag har det blivit brev-pysslande, musik, skola med prov(=bajs), dagvård och femtusen snorpapper.

Pusshejs,
lingonfejs!

RSS 2.0