Jag ska leva på havregrynsgröt!

Wiiiiiiiie!!

Nu är det så gott som helst bestämt att vi drar till Indien i två veckor i slutet av November! Med Vi så menar jag Moster Anna, Kusin Fanny och så Jag såklart :) Tittar runt efter flygresor, hotell och annat viktigt som måste fixas innan resan. Inser att flyg och boende kommer gå på minst 12 000, men fan, det Är det värt!! :) Och kanske, kankse så hänger Evelina och Kusin Nina + Pojkvän med också!

Jag kommer att få leva på havregrynsgröt till lunch varje dag i ett halvår, och så kommer jag att få skippa alla nya höstkläder.. Det är inte direkt världens undergång, med tanke på att jag redan har två överfulla garderober och flera kassar kläder i mammas garderob.. hum.. kanske har man överkonsumerat de sista åren? Nu ska jag i alla fall spara pengar så det står härliga till! För än så länge har jag ungefär (exakt) 117kr på mitt kort x)

Meen!
Trots lite pengaproblem så är jag G L A D som fasiken över det här!
Nu har jag verkligen något att se fram emot under alla tråkgrå höstdagar med regn och skola :)

Dubbelt grattis blir det idag!

 

 

Snart bär det av mot Grästorp och en födelsedagsflicka som bjuder på Tékalas! Inte helt fel med andra ord. Té är en bortglömd men mycket mysig sak. Ska bli spännande att se vad hon tycker om presenten, en lite speciell sak kan man väl säga :)

 

Det pinsamma med den här födelsedagsflickan Idas kompisar (det vill säga jag och Evelina) är att vi aldrig gav henne något då hon fyllde 18.. Fy skäms på oss.. Men ibland är man inte alltid den där fina, superkraftsvännen som man skulle vilja vara. Att ha dåligt samvete över det mår nog ingen bättre av, så istället tar vi helt enkelt igen det här i år, då vi kommer ge Ida en extra speciell och storslagen sak, som kompensation. Fast allra mest för att just Hon är värd det! :)

 

(Jag får väl skriva mer om det sen, vill ju inte råka avslöja mig innan hon öppnat paketet.)

 

Hur som helst!

Det jag ville komma fram till är att det inte är vilken Födelsedagsflicka som helst som jag ska hem till snart. Nej verkligen inte, det är en alldeles speciellt bra flicka. Och jag kan helt ärligt säga att det inte finns någon som är mer positiv och uppmuntrande, än vad hon är. Jag minns inte en enda gång då hon inte har fått mig på bättre humör bara genom att finnas. Sådana vänner ska man ta vara på. För de är speciella, och de är så oerhört älskade. Och just en sådan fin vän är Ida :)


Till en älskad vän (som behöver lite kärlek just idag)

Så sluta tvivla nu

*

 

Jag har sett

dina hav under kudden

Mött dina monster under sängen

 

Känt dina skuggor i rummet Hört

din förtvivlan i rösten Nuddat alla

flyktförsök längs dina armar

 

Läst dina innersta hemligheter

Sett dina dagliga tårar och Jag

har sett dina mörka sidor,

 

men jag älskar dig ändå

 

*


Dagens överraskning

Idag slog jag till rejält och överraskade mig själv med att skriva en hel sida full med Miljöhistoria- innan klockan ens var halv nio!!! Jag tror jag gått och blivit duktig på riktigt.. Eller så är det en pluggdemon som bosatt sig i mitt huvud och som nu njuter i fulla drag av att se mig plugga när dagen knappt har hunnit börja?! Ja inte vet jag, och det struntar jag nog ganska mycket i också, för nu Har jag ju helt plötsligt kommit framåt med den här inlämningen :)

Lyckan är total, om än lite förvirrande >_<


Brev gör min dag

Det är lite märkligt (på ett bra sätt!) att randiga papper fyllda med ord i färger kan ge en så mycket Glädje.Första skoldagen är snart klar

Mitt Jobba-med-skola-minst-två-timmar-om-dagen-beslut har hittills börjat helt okej. Jag har läst igenom ett av de två häftens jag måste läsa för att kunna skriva en inlämning om Miljöhistoria. Det tog en timme, och med tanke på att den "riktiga" skoldagen inte börjar förens imorgon, så är jag faktiskt rätt nöjd med det.

Om jag bara får ta en liten kaffepaus och bröd-bakarpaus så ska jag nog orka med en till timmes plugg innan Ida kommer hit. Det känns bra, att jag än så länge inte har slarvat med skolan. (Okej, det har bara varit en skoldag den här terminen, och den behövde jag inte ens arbeta på, men jag har ändå inte slarvat! + i kanten för mig!)pusshejs

Tyst telefon

Du ringer inte jag ringer inte

har glömt bort vems tur det var

men inte var det min i alla fall

du ger mig avgrunder

även när du håller dig på avstånd

 

jag passar aldrig riktigt

antar att det inte

är mig du vill ha trots allt

men du ger ju inte upp

strör så många löften kring dig

att jag blir alldeles matt

strör avgrunder runt mig och

hål i magen har jag

men inte av hunger

kanske mest i brist på kärlek

och omtanke

men inte kan jag väl säga så

för jag får ju mer än jag begär

mer än jag frågar efter

men det är väl inte alltid något bra

antar jag i tystnaden efter dig

 

du ställde alltid upp för mig och nu

är det du som ställer till det för mig


Olalaa

Dagen har redan bjudit på frukost med en liter kaffe, cykeltur till dagvården och kortspelande där. Sedan, på de sju minuterna det tog för mig att cykla därifrån till skolan, ja då hann jag med att få tre busvisslingar, ett "Olala!" och två "tjena bruden!" ;) Det betyder nog att jag inte ser lika ful ut som jag känner mig :P

Efter ett litet spontant besök i skolan, där jag bestämde mig för hur jag lägger upp höstens studier (två timmar skola om dagen) så sitter jag nu och mumsar i mig valnötter och sveper den ena koppen kaffe efter den andra. Livet är Bra med andra ord! (även om jag nog kommer vara lite för hyper för mitt eget bästa på grund av allt kaffe..)

Och för övrigt så ska jag cykla en sväng till Hemkompaniet och se vad jag kan byta ut mot några tior! Lovely! Man måste ju börja tänka på framtiden liksom! Framtiden som innebär flytt (vart? När?) och vuxenliv! Läängtarsom fan!

:) pusshejs!


Fem liter senare!


Nu bär det av till skooogen!


Fuck Antidepp!!

På något vis har jag hunnit dricka en liter starkt kaffe under den kvarten jag varit vaken..
Hur gick det till? Ja det kan man verkligen undra..
Jag antar att jag om ett tag kommer att springa runt som en duracellkanin och städa alternativt laga mat eller baka något. Det brukar sluta så. Och det ska man väl se som något positivt? Att jag blir helt duktig och fixar saker som jag annars aldrig skulle orka med.

Jag säger bara Fuck Antidepp och Hej Koffein! ;)
Mer Kaffe åt alla som har kontakt med Vup alltså! >_<


Myskväll

kvällen bjuder på Mys med Lillebror. All inklusive = Film, Hamburgare, godis, Katt och Täcken att kura ihop sig under. Helt underbart mysigt med andra ord :)


Pensionär?

Jag känner mig som en rund liten söt tant där jag pysslar runt i hemmet och kokar marmelad :) Det är en rätt fin känsla. Och sen ska man ju inte klaga på när man har flera burkar nygjord Päron- och Valnötsmarmelad framför sig sen också!

Mumma! :)


Tung dag idag.Idag var det begravning.
Jag tror inte det fanns en enda person i kyrkan som inte grät. Och det känns så fruktansvärt orättvist att han som var så omtyckt och älskad, valde att gå. Jag tror aldrig man kan förstå riktigt varför, men man får lära sig att leva med det. Förhoppningsvis. Och jag vet att när jag tänker tillbaka på VP3, ja då kommer Simon att vara en del i alla de minnena. Jag kommer att tänka på honom som en i klassen. För det var han. Och det Är han fortfarande. I alla fall för mig. Jag är glad att jag fick tre år på mig att vara hans vän, för det var tre av mina bästa skolår. Min bästa klass, och då är Alla medräknade.
Det är fint. Men oändligt sorgligt.Jag minns den stunden i den soffan så väl. Som om det var förra veckan, och som om du fortfarande fanns. Vi snackade, skrattade och du var så glad. Lika glad som vi andra. Jag är glad att vi fick den studen i den soffan ihop.

Jag hoppas du fått ro nu. Vart du än är.

Mitt hjärta får du på köpet.

 .

Åh jag sitter i sängen pysslar brev med styrka i skriver din adress, jag kan den utantill, klistrar igen en liten plastficka fylld av stryka ska jag skicka till dig ett extra frimärke för säkerhetsskull och sedan om två dagar har du det i din hand runt din hals åh jag skickar dig styrka och mitt hjärta får du på köpet.

.


Lite som att vilja leva farligt på ett tryggt sätt

Det är lite som att alltid smaka på sitt te när man egentligen vet att det är nykokt och för varmt. Som att alltid strunta i att ta med ett paraply och gå i tunna tygskor hela året runt. Lite som att aldrig komma ihåg att titta efter rödljuset när man skyndar över gatorna. Som att alltid klia hål på flera veckor gamla myggbett också efter det att sommaren tagit slut. Det är lite som att måla nytt nagellack bara för att kunna skava bort det så fort det torkat.


Busspoesi

*


Jag tror din sol
har fastnat i mitt hår
för det är ljust
vart jag än går


*

Liv och död på samma gång

Ibland har livet så stora kontraster att man undrar om allt verkligen är på riktigt. Hur kan död och liv vara så sammanflätat och ändå så långt ifrån varandra? Här sitter jag och saknar en vän, samtidigt som jag precis fått en ny. Han heter Karm och är tretton veckor gammal. har fyra tassar och en svans, och världens finaste personlighet :)Jag är kär på nytt, känner mig lite som en nybliven förälder eller nått. helt lycklig och glad och varm i hjärtat när jag ser min lille kille. det är fint att få känna så, samtidigt som det känns konstigt, för jag känner så stor sorg på samma gång. Kan man vara både glad och ledsen samtidigt? i så fall så är det nog det jag är. gladledsen, eller ledsenglad? jagvetinte...

Men, hur som helst, vad livet än har gett mig för känslokaos nu, så har jag underbara vänner att dela det med. På fredag tar jag och greger bussen ut till kusten, krabborna och Jonas, där vi spenderar helgen med att bada oavsett väder! :) Liten paus från allt det jobbiga här hemma i stan..

Jag vet inte Hur det går till..

Jag vet inte vad som händer, för jag går bara in i affärerna för att titta runt lite, fördriva tiden, och helt plötsligt står jag i kassan och betalar för saker som jag egentligen skulle klarat mig utan. Tror jag. För det känns rätt livsnödvändigt att köpa saker när de både är snygga och billiga. Tänker lite att: Visst gör jag mig själv en tjänst om jag passar på att handla när det är Rea?! hum.. Men det finns säkert någon lag på att man Måste köpa alla fynd man hittar >_<Fem klänningslinnen för 50 kr styck, det är oemotståndligt, okej?!Allt dethär för 104 kr, det är ju så det spritter i benen ;)RSS 2.0