Muffinsdagen 27/11


Just nu sitter det en plåt med mina favoritmuffins i ugnen, nämligen jordgubbs- och cheesecakes-muffins! De är helt knasigt goda (så goda att de oftast tar slut högst två dagar efter att det bakades...) Dessa muffins kommer snart att ta bilen med mig och mamma till Uppsala,  där kommer de små muffinsarna att offra sig själva (Med andra ord bli uppätna).
Det är obligatoriskt att äta muffins när det är den årliga muffinsdagen, så är det bara! Då har alla rätt till en muffins, eller två (eller tre!).
:)

Bärpaj till lunch en vanlig onsdag!

Jag är såå snygg och nöjd när jag äter paj och tar kort samtidigt! :)

Sockerkick

Dagens sockerintag har nått oroande höga siffror.
Jag misstänker att jag om en kvart eller så kommer hoppa runt på högvarv och vara helt okontaktbar. Det kan enbart sluta så efter att jag precis ätit upp en hel plåt med Havreflarn, alldeles själv... Till mitt försvar så säger jag att de var riktigt goda och att ingen skulle kunnat motstå de små söta flarnen som låg där på plåten alldeles nybakade och varma och frasiga! Och för att övertala mig själv att det var okej att äta upp alla kakor, så säger jag högt rakt ut i köket att: Man måste ju provsmaka!!
MuMmS!

Trädgårdsfix och kaffe

Efter att ha rensat ogräs och fyllt två hela släpkärror med skit och dessutom sågat ned och grävt upp ett helt jäkla träd så tycker jag att jag har gjort mig väl förtjänt av en kopp kaffe (eller två!). Så nu sitter jag här i finfinaste tröjan och surplar alldeles på tok för varmt kaffe, precis så som jag vill ha det!
Ska nog bli fotomodell trots allt :)

Framtidstro och Motivation

Det är Lördagen den 14 maj och jag är på fint humör. Jag har haft en helt fantastiskt bra vecka, och allt känns väldigt rätt och bra. Jag har fått mer framtidstro under den här veckan än vad jag haft sammanlagt de senaste fem åren. Det är jag väldigt tacksam över.


Och nu håller jag alla mina tummar för att det här går vägen som jag vill och att jag i höst befinner mig i Jönköping!

 

 

Veckan var fin på massor av vis - nyfunna och roliga människor och vänner, väldigt fint och soligt väder, underbart befriande ösregn att dansa runt i och en himla massa motivation för livet. Kombinationen av det kan inte annat än vara fint.


Sommarregn!

Jag tycker om att gå rakt ut i ett sommarregn. Tycker om att bli helt genomblöt och kall och frusen och samtidigt känna mig mer levandes än någonsin tidigare. Att hoppa i vattenpölar med ballerinaskor och att gå rakt ut i skogen utan att följa stigarna. Att vända ansiktet upp mot himlen och känna vattendropparna mot huden. Andas in dofterna av sommar och regn och smutsig stad. Att andas in livet.

En av de finaste känslorna jag vet.

 

 

solen fortsätter skina,

jag ska nog alldeles snart

ta på mig mina ljusrosa converse

bara gå gå gå och gå

och sedan komma tillbaka

 

det här är en sådan dag

en dag då jag gärna kommer tillbaka

även om jag känner för att gå

 

inte många dagar känns det så

 

ofta vill jag bara gå och gå och gå

och aldrig ens snegla över ena axeln,

men denna Tisdagen vill jag det

 

jag vill gå

och

jag vill komma tillbaks

 

och det är en av de finaste känslorna som jag vet.


Glad, Förväntansfull & Solig

Den här våren är en massa fina känslor. Sånt gillar jag! Nu åker jag alldeles snart iväg på en veckas äventyr, och hoppas att jag kommer hem med ännu mer motivation, längtan och fina minnen.

Tidlös

Ibland stannar tiden upp. Det är ganska fint tycker jag. I ett ögonblick som det här skulle jag gärna stanna mer än en sekund. Kanske tre eller fyra, men inte mer än sju i alla fall. Då tappar det nog charmen och mystiken.

Att lära sig tända och släcka en grill

Igår gjorde jag ganska många saker som jag aldrig tidigare gjort. Det tycker jag är fint. Alltså, att göra saker för första gången, saker som inte är planerade utan som bara blir. Fast planerade saker är också väldigt fint. Tror att man ska ha en lagom mix av det!
Jag och Ida packade picknickkorgen och cyklade iväg för att grilla lite vid Majbrasan. När vi var framme insåg vi att det var Väldigt Blåsigt på stranden. Vad gör vi nu? Tänkte vi... Såklart letande vi upp första bästa ställe med lä och satte oss där. Det blev på en åker några meter från vägen.. hum.. Där kom nu den första nya händelsen i mitt liv, att bli totalt utstirrad av Varenda person som gick förbi! Herregud så de stirrade och pekade och skrattade. Och herregud vad vi två skrattade! Perfekt ställe att ha picknick på om man känner för att skratta mycket!
Andra utmaningen blev helt klart att tända grillen och inte bränna upp hela åkern. Det kanske låter enkelt, men med tanke på att vi aldrig grillat själva så var vi ganska nervösa.
Det löste vi lätt med att planera fram en Om-Det-Börjar-Brinna-Plan!
Nummer ett var: Släng sand och jord på elden.
Nummer två: Häll saft på.
Nummer tre: Lägg på filt och stampa och kväv elden.
Nummer fyra: Ring 112 och spring för livet.
Helt klart en mycket bra plan. Tur att vi slapp sätta den i verket!
Jag grillade hamburgare och förvånade med att få dem lagom fint grillade!
Det blev riktigt goda burgare och några marsmallow´s till mat, inte helt fel att fira in Maj på det viset!
Efter maten hade vi två projekt kvar.
Nummer ett: Släcka grillen. Och Nummer två: Titta på brasan.
Det första gick riktigt bra, det andra gick inte alls. Vi hittade aldrig någon tänd eld att titta på.. så vi fick helt enkelt cykla hem igen, med en genomdränkt engångsgrill på pakethållaren och många snytpauser.
:)

RSS 2.0