Bästaste vän!

Snart åker jag för att möta upp världens finaste vän, Jolina den Fina, som ska vara hos mig hela helgen.

Lovely helt enkelt!
Det blir bra det här!

EnsammaIkväll är jag och katten ensamma hemma. Vi har städat (för att göra mamma glad) och tvättat (också det för att få mamma att le) och pysslat ihop en sak till en fin vän som är i stort behov av den här saken. Vi har också smakat på kallrökt lax (nej katten gillade det inte lika mycket som jag) och så har vi haft Winnerbäck på högsta volym och bara legat på golvet i solens sista kvällsstrålar och myst med varandra.

En ganska bra kväll skulle man väl kunna säga...

Bubblor

Bubbelbad måste vara något av det bästa som finns!!

Att sätta på så varmt vatten som möjligt, hälla i lite för mycket bubblor och sen hoppa (dyka) ner i vattnet med bra musik i bakgrunden. Det är verkligen bra medicin för själen och dåliga tankar. Och inte blir det mindre mysigt direkt för att man har en katt liggandes på golvet bredvid. Jag verkligen älskar den känslan av att precis lägga sig i badkaret och känna värmen sprida sig i hela kroppen. Helt underbart är det :)

Sedan säger man ju inte direkt nej till att gå upp ur badet och sätta ner fötterna på golvvärme och ett stort badlakan! Strunta i att torka sig och istället bara vira in sig i handduken och tassa iväg till sängen där man kryper ner under duntäcket och halvsover ett tag...

Mer Bubbelbad åt folket helt enkelt!

Kiss me !!Idag har jag fått pussar av Theodor på dagis,
Mysigt liksom med blöta fyraårspussar på kinderna >.<
Inte Alltid Mitt Fel.

Ja, det går upp och ner hela tiden. Mest upp måste jag väl ändå hålla med om. Men ibland går det ner. Jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör för att inte falla till marken bara för att man snubblar. Jag vet inte hur man snavar på sina skosnören och sen hittar balansen direkt efteråt. Jag borde lära mig snart för det är rätt jobbigt att snubbla på skosnören helahela tiden. Och vem vill ha skrapsår på knäna när det inte ens är maj än?! Inte jag i alla fall.

 

Så nu ska jag lära mig att Det Inte Alltid Är Mitt Fel. En svår sak att lära sig när man levt hela sitt liv i tron om att allt som går fel är ens egna fel. Men jag ska lära mig nu. Egentligen har jag redan insett att det inte är mitt fel så fort någon blir arg ledsen eller sur, men det är svårt att komma ihåg det alla dagar. Jag har så lätt för att skylla på mig själv även de gånger då jag inte ens hade med saken att göra. Men jag ska försöka bättre mig. För det är inte alltid mitt fel. Jag vet det nu. Vet att Allt Inte Är Mitt Fel. Ibland gör någon annan fel, ibland gör jag fel och ibland gör du fel. Men det är inte i alla situationer Jag som har gjort fel. Så nu slutar jag att skylla på mig själv när någon har en dålig dag. Det kan hända alla. Jag vet det, jag måste bara komma ihåg det lite oftare. För mitt eget bästa och för andras bästa. Så från och med nu:

 

Det Är Inte Alltid Mitt Fel.


HejhoppJaa, jag lever och kanske är det just därför som jag inte är inne på datorn så mycket. Jag har fullt upp med andra saker. Som att lyssna på fågelljud och lära mig hur en Enkelbeckasin eller en Morkulla låter. Jag myser ner i sängen på kvällarna med en kopp té och en syster och så ser vi på tv ihop. Jag fikar lite för ofta på stan med Evelina och dricker aningens för mycket kaffe. Och så handlar jag för pengar jag borde spara till mer vettiga saker.. Jag har det bra med andra ord!Jag önskar mig en till katt i Studentpresent :)Det är mysigt att fika med en fin vän. Sådana stunder lever jag för.


Att blunda

Det är så mycket lättare att blunda för sanningen än för verkligheten . Det är så mycket lättare att inte se allt det som man inte vill se. Jag väljer att blunda ibland, kanske lite för ofta. Men hur ska man orka se allt det som gör så ont att se? Jag vet inte om jag har den styrka att alltid våga se det som finns att se bara man öppnar ögonen lite till. Jag hade kunnat se dig och din sanning men jag väljer att blunda. Det är lättast så. Jag vill inte se dig och obekväma sanningar. Jag vill inte se dig med lögner på tungan. Så jag ljuger för mig själv säger att allt är bra, du mår bra.

 

Men jag har sett dina darrande fingrar. Intalar mig själv att det är för att du är nervös men jag antar att det inte är över skolarbete eller nya vänner. Jag tror du darrar av skräck. Men vad är det du är rädd för vännen? Stora starka händer skrämmer nog inte dig längre, du är van vid dem sedan länge. Du darrar av helt andra anledningar. Vad är det du skräms av? Jag tror inte att jag vill veta det. Men jag kan inte låta bli att undra över det när jag ser dig darra så i kroppen. Jag är rädd jag med. Rädd för att du är rädd. Undrar vad det är som skrämmer dig så mycket varje dag. Undrar om rädslan kommer inifrån eller utifrån. Tror att det kommer från ditt djup, men jag kan bara inte förstå vad för mörker som skulle kunna bo där inne. Du som är så vacker när du ler, kan det verkligen vara sant att du har ett dolt mörker där inne som ingen fått ta del av? Kan det vara så att du glömmer bort varför du lever trots att du ser så levande ut när du möter min blick? Jag vet inte.

 

Rädd för sanningen som vilar inom dig och inom mig. rädd för att se det som du inte vill att någon ska se. Alldra minst jag. Du är rädd för att visa mörkret, om det nu är ett mörker som du går runt och bär på. Jag vet inte det. Men jag anar. Jag anar att det finns något där inne i dig som skrämmer. Något mörkt. Något som känns farligt, förbjudet. Kanske är det tankar som samlats på hög, eller minnen som aldrig bleknar. Kanske är det upplevelser du helst varit utan eller så är det händelser du aldrig upplevt. Jag vet inte vad det är, men något är det i alla fall. Det ser jag och det känner jag, även om jag spenderar mesta tiden med dig med att blunda. Jag är rädd och du är rädd. För vad är vi egentligen rädda? Kanske är det för varandra eller så är det för oss själva.

 

Jag är rädd för sanningar och jag blir skrämd av tanken på att det finns lika många sanningar som det finns människor på den här jorden. Jag är skrämd av tanken på att vi alla bär sanningen inom oss, men att vi ändå blundar för varandra. Ibland undrar jag vad som skulle hända om folk öppnade ögonen och började se. Men vad är det vi ska se? Kanske blir inget bättre av att vi ser fler sanningar, för vad ska vi då bädda in oss i för lögner? Man måste få dölja lite av sitt inre, hur ska man annars stå ut med att vara den man är?


Nu åker jag alldeles snart iväg :)

:D

Bättre än såhär?!

En timmes pyssel på dagis med härliga fantasifulla ungar, en slapp lektion i skolan med film om massa djur, promenad hem i solen och bakning med nytt recept, snart lunch emd mamma och sedan buss till Falköping och Jane, hem på Lördag och då är huset fullt av härliga mostrar...

Jag bara undrar, Kan livet bli bättre än såhär?

Det känns som att jag ser på saker ur ett annat perspektiv nu för tiden. Jag har på något mystiskt sätt insett att det är rätt okej att leva, till och med roligt ibland. Och det är så skönt att kunna räkna dåliga dagar istället för bra, för nu är det färre dåliga dagar än bra. Nu är de flesta dagarna mestadels bra. Och även om det kommer små depp då och då, så är det helt okej, för jag vet att jag kommer ur dem förr eller senare.

Jag har planer nu, framtidsplaner. Helger med fina kompisar och sedan sista veckorna i skolan med klassen, efter det är det äntligen studenten. Och efter det är det äntligen sommarlov med slappa dagar och roliga resor, kompisar!!  Ja, jag har helt enkelt börjat våga hoppas och planera för månaderna som kommer. Jag vill planera, och jag vill göra saker. Nu kan jag göra flera saker under en dag utan att somna av total utmattning. Jag orkar mer nu, vill mer nu. Och det är skönt. Så obeskrivligt skönt!Idag är jag på ett underbart bra humör. Jag känner mig stark och glad. Jag längtar efter att få sätta mig på bussen till Falköping. Och det känns bara yttepyttelite jobbigt att åka buss själv, men mest känns det spännande. För jag vet att jag kommer att klara av det. Varför skulle jag inte?  Jag är stark och jag klarar att åka buss själv, utan ångest! Det ni ;)

Jag har varit duktig idag!

Hela mitt rum, hallen och badrummet är städat och jag har även skurat golven, Det ni! ;) Det händer inte allt för ofta det, att jag tar mig tid och ork åt att skura hela rummet med såpvatten... Men nu är det gjort! Och jag är glad för solen lyser in i rummet och det luktar såpa och rent! Nästan inga dammkorn syns någonstans och golven glittrar av renhet (okej, inte riktigt, men nästan!).

Nu blir det en kvällspromenad i solen innan den går ner och sedan blir det nog lite bakning, om jag orkar. mamma hade hittat ett nytt muffinsrecept som verkade riktigt gott. Nått med citron, mandel och valnötter :)

SHIT!

Jag har inte hängt tvätten jag satte på i morse...

HejDå!!

Planer för helgen!

Jag har precis pratat med Jane och vi har bestämt oss för att ha sova-över-i-hennes-lägenhet-och-bara-ha-det-bra-mys fredag till lördag! Underbart ska det bli, minst sagt. Om jag har räknat rätt (vilket jag säkert inte alls har..) så blir det ungefär 17 timmar med en av världens finaste människor! Hur bra låter inte det på en skala?! :)

Nu gäller det bara att packa lite kläder och sånt där viktigt som man bara Måste ha med sig. Och då menar jag inte allt det tråkiga som mediciner och tandborste och pyjamas, utan jag menar såklart kamera, nagellack, någon mysig film, några bra skivor musik och kanske ett och annat par med solglasögon! :) Sånt där livsviktigt helt enkelt!

Åhh, jag är bara helt igenom varm och glad nu! Värmen kanske mest beror på att jag dricker kokhett kaffe, men ändå ;) Jag är riktigt glad över att helgen kommer att bli så fin och så rolig och så mysig.

Lite komiskt (eller kanske ironiskt?) är det ju att förra gången jag och Jane sov i samma "hus" så var det på avdelning 17.. Men det känns fint på något vis att vi kommer att få ett annat minne av kvällsmat och detdär, utan skrik, personal och låsta dörrar. Nu blir det mys, skratt och film istället. Det känns verkligen bra att få nya minnen, bättre minnen.
:)

hejhopp

jag har fått nya inlines och det är jag glad för
och om några veckor träffar jag Jolina det är jag ännu gladare för
och det lyser in sol i mitt rum det är jag också glad för

pusshejs

Spring i benen

Jag har fått fnatt på riktigt nu,
Det här blir tredje gången på fyra dagar som jag sticker ut i solen och springer...

Vad har hänt?! Kan man undra, och det undrar jag med.

Antingen har jag gått och blivit knäpp på riktigt,
Eller så har jag gått och blivit "frisk" på riktigt...


Man kan ju alltid hoppas att det är det senare alternativet av de två :)

Dagis citat

Jag lärde Ida 5år att knyta vänskapsband idag. Det blev lite fel och lite snett, men väldigt fint ändå. Såklart liksom ;) Hon berättade att:

"Jag ska göra ett till Hugo, för han är söt och knasig och sånna killar gillar jag för jag är också söt och busig faktiskt!"

Valerina 5år, Maja 6år och jag bakade brödbullar. När de skulle hälla i sakerna så råkar de såklart få mer på sig själva än i bunken..

"Honung tycker jag är kladdigt!"

"Det var min mening. Jag ville hälla utanför..."

Senare ska vi äta mellanmål (brödet som vi bakade tidigare) och nästan inga av barnen tycker om brödet, för det är läskiga saker i det (solrosfrön och linfrön) så jag frågar Valerina:

Var det gott?
Jaa! Jag gillar det jättemycket!
(två minuter senare...)
Jag vill inte ha mer...
Var det inte gott?
Nää, jag gillar det inte!'

Det är ju bra att man vet vad man tycker, och inte ändrar sig eller så xD


Hål i plånboken..

Jag är absolut ingen shopaholic, men varje gång jag går på stan så slutar det att jag kommer hem med mindre pengar än vad jag hade när jag gick dit. konstigt. verkligen supermystiskt. måste bero på att jag har ett hål i plånboken som gör att pengar trillar ut lite så fort man går förbi en affär :O För det kan ju inte bero på att jag hittar något snyggt som jag bara måste ha...


Därför är det inte alls mitt fel att jag helt plötsligt
är ägare till en assnygg termosmugg att ha kaffe i

Sen kanske det är så att gårdagen inte bara bjöd på en mysig fika med bästaste vännen, utan också en liten (hur liten som helst, jag lovar!) runda på stan och kanske var det så att jag helt plötsligt hade mindre pengar på kortet men både ett par solglasögon och en sommarväska i påsen.. men det Är faktiskt inte mitt fel, det bara blir så... Jag kan inte hjälpa det, jag lovar!


Ett par rosa pilotglasögon kan man ju bara inte motstå..

Men om man nu ska se det positivt så är det ju så att jag bara köper nödvändiga saker. (okej, ett sjätte par med solglasögon kanske inte superduper nödvändigt, men lite behov av det har man ju faktiskt. speciellt som man bara har Ett par rosa brillor sen innan, man måste ju ha Två par, det vet ju alla!) (och okej, en fjärde liten sommarväska kanske inte heller är jätteviktigt att handla, men å andra sidan, vem behöver inte en vit väska till sommaren!?) (och en termosmugg är superviktigt, annars måste man ju gå runt med en pappersmugg eller en termos!? gräsligt tråkigt enligt mig..) Så ja, nu har vi alltså kommit fram till att jag bara köper absolut nödvändiga saker! härligt ^^

Nu ska jag till Trollungarna och leka hela dagen lång!


Oooj!

Jag skyller på att koppen var väldigt överfull, okej!?

 


Miss Li - Oh Boy!

Oh boy
You make me feel like
oh boy
You make me feel like
No boy
can make me feel like you
I really really want you

oh boy
You make me feel so
oh boy
You really turn me
on boy
and I don´t know what to do
I really really wanna..

..be with you
like I was before
this distance between us
makes me want you more


I do mean
you are the cutest boy I´ve ever seen
and you´ve got that something
something that I want, something that I need, a dirty little young girls dream

I said that

oh boy
you make me feel like
oh boy
you make me feel like
no boy
Can make me feel like you
I really really want you


:)

Vårkänslor

Dagen började bra med frukost på verandan med en mamma och en pappa (mina såklart!) Senare har min dag bjudit på mys med katt, bus med grannens hund och korttagande på fina vårblommor. En mysig förmiddag helt enkelt. (om man nu kan räkna klockan halv tre till förmiddag..?)
Beslutet är taget!

Från och med nu är jag ägare till en blå skinnjacka, och fasiken vad bra det känns ;) hihi, tänk att man kan bli på så bra humör av ett klädesplagg. Men så är det verkligen, jag kan gå en hel förmiddag och sura och sedan när jag köpt något jag verkligen tycker om, ja då är jag huxflux på bra humör igen! xD


Varför lägga upp en bild på tre apor? Ja men varför Inte?!

Ikväll tänker jag ha en riktigt mysig kväll alldeles själv (inte ensam!). Jag tror jag ska bada bubbelbad, läsa någon bra bok och sedan krypa ner i sängen för att se Djävulen bär prada på tv. Mysigt helt enkelt. Kanske att jag låter mamma krypa ner i sängen hon med, för det är rätt mysigt att bara ta det lugnt med en mamma bredvid sig :)

pusshejs

Behålla den?

Jag köpte en skinnjacka idag på H&M, för 399kr..

Frågan är om jag ska behålla den eller inte? Jag har redan en skinnjacka, en grå. Och så har jag en svart vårjacka med. Men jag menar, kan man säga nej till en klarblå jacka som är så billig? Det känns som att jag gör ett bra drag om jag behåller den, för visst vore det snyggt med en färgglad jacka som man kan ha till alla tråkvanliga jeans som man har! Jag menar, de dagar då man inte har några av sina (fem miljoner par) strumpbyxor så vill man ju ändå vara färgglad när man går runt på stan! I alla fall så vill man det om man heter Annika och tycker att färg är underbart :)Så, Vad tycks?
Ska den få stanna kvar i min ägo eller ska jag lämna tillbaka den?

:) Beslutsångest, fast på ett bra sätt!

OJ !!Man kan inte lyckas jämt...


Fågelskådning!

Dagen har gett mig 20 nya kryss och många goda skratt!Kanske blev det lite kallt om fingrarna när man stått ute i tre timmar och spanat med en kikare, men det var det helt klart värt, så många spännande fåglar som vi såg. Man säger ju inte direkt nej till att få se Skäggdopping, Mindre Sångsvan och Vigg! Intressant minst sagt, och rätt långtråkigt ^^

UtflycktImorgon blir det en liten biltur till Hornborgarsjön med klassen. Vi ska såklart skåda tranor och andra roliga (?) fåglar! Det ska bli riktigt spännande, jag menar, vem vill inte se flera tusen tranor som dansar parningsdans?! ;) Jag planerar att ta med mig extra mycket fika och sitta på ett liggunderlag och dricka kaffe i de tre timmarna vi är där! Lovely!


plöööh

Jag har kommit in i en trötthets period.
Jag bara sover och sover och sover, och trycker i mig lite mat där emellan. Ganska skönt faktiskt, att bara få sova. Samtidigt rätt stressigt, för nu ligger jag efter i min skolplanering.. gaaaah!

Jag känner för förändring,
men hur mycket kan man förändra om man blir trött bara av att tänka tanken på att man kanske borde gå upp ur sängen? Jag vill träffa mina långt-borta-kompisar snart igen. Vill ha myskvällar och såntdär!

Kanske borde försöka bestämma helger och sånt med dem :)

Lycka!

Jag är numera fri från Rälsen!


Påskmys

Det är Påskafton idag och jag har börjat dagen så som man ska börja dagen. Runtspringandes i träskor och tunn kofta ute i trädgården med resten av familjen + Philip. Vi har Såklart letat efter påskägg, eftersom påskharen fortfarande kommer till oss :) Och ja, jag hittade mitt rosaägg och fann en vinstlott med 50 kr där i! Lycka ;)Sedan har jag självklart bakat Påsk-cupcakes, det hör liksom till att man gör det på sådana här högtider. Så cupcakes blev det, som bjuds på ikväll när allt folket kommer. Mys!Och för övrigt kan jag berätta att väskan är återfunnen, med allt sitt innehåll kvar! Det var ren lycka att få se väskan efter så lång tid (16 h). Jag firade detta med att kolla korten på kamera, och slogs av att man alltid tar på tok för lite kort när man är på fest. Konstigt är det väl egentligen inte, man har ju så mycket annat för sig. men visst hade det varit roligt att ha fler än sju kort...

Tack och puss,
Hej!

Sorg över försvunnen väska

Jag sitter här i min ensamhet och sörjer en mycket fin väska med ett mycket viktigt innehåll.

Den försvann igår vid klockan tolv, och är nu spårlöst försvunnen inne i garderoberna på Stadt. Jag misstänker en elak häxgubbe (35 åring..) från blåkulla som hängt väskan på helt fel krok. Så nu sitter jag här och känner mig helt exposed (för att låta som en av hollywoodfruarna) utan min kamera, mitt läppglans och mitt puder, för att inte tala om mitt ID-kort! :O Jag menar, hur ska mitt liv gå vidare om jag inte får tillbaka alla de sakerna!? Katastrof helt enkelt..

Jag och pappa ska inleda en räddningsacktion vid fyra då stadt öppnar, och då ska vi banne mig få tillbaka den efterlängtade väskan!! ^^


( Men ja, huvudsaken är att alla mår bra nu, inte att väskan blir hittad. Materiella saker kan man alltid ersätta, men goda vänner måste man ta väl hand om! )

Besök i Falköping

Igår var jag en sväng i Falköping och hälsade på världens bästa Jane.

Det var väldigt väldigt mysigt och roligt,
och på tok för länge sedan!! Vi planerar att ses lite oftare från och med nu, det är ju synd att ha en så fin vän såpass nära och ändå inte ses oftare än vad vi har gjort senaste tiden! slöseri med skratt och kramar helt enkelt.

Dagen började ju som sagt bra, men besök hos Jane, sen fortsatte den bra med fest hos Marie och Sara, där vi träffade massor av andra härliga människor. Sedan blev det en kort tur in på Stadt och sedan ut lika fort igen.. Synd bara att en så bra dag skulle få ett så tråkigt slut. Men det fixade sig till det bättre sen i alla fall :)


RSS 2.0