Helst ska det vara barfotaJag tycker om att gunga även om jag är tjugoårochenvecka nu. Jag tycker om den kittlande känslan i magen och jag tycker om att tårna nästan snuddar vid molnen om man bara tar tillräckligt hög fart. Jag tycker om att sväva högt över marken och att känna vinddraget i håret. Jag tycker om frihetskänslan som alltid infinner sig i mitt hjärta och i mina tankar när jag far fram och tillbaka fram och tillbaka.

Sommar är fint

  • Att klättra i träd trots att man är 20, och tycka att det är underbart!
  • Att plocka massvis av jordgubbar och sedan dricka rosa drinkar med smak av jordgubb varje dag i en vecka, bara för att det är så himla gott.
  • Att känna sig helt fri från krav och måsten och spendera dagar (och nätter) med att läsa eller ta kort på blommor eller göra något annat som inte alltid hinns med i det vanliga livet.
  • Att grilla med vänner och känna gräset kittla under fötterna.
  • Att vakna varje morgon av en katt som vill gosa ned sig i ens halsgrop.

Bästa presenten någonsin!

De gav mig en Londonresa i present och nu går jag runt med glädjefjärilar i hela magen från det att jag vaknar tills det att jag somnar. Jag tror och tycker att planer är bra att ha, i alla fall när det är fina planer. Allt blir så himla mycket lättare och bättre när man kan kolla i sin almanacka och räkna ner dagarna tills man står på en stor virrig flygplats och bara är en timmes tågåkande från sin bästa vän! Allt blir bättre, till och med jag-vill-inte-gå-upp-ur-sängen-dagar blir bättre! Nu tänker jag fylla de här åtta dagarna tills vi ses med att göra fina saker, typ som att gå promenader hela eftermiddagarna, sträckläsa nyköpta böcker och dricka kaffekaffekaffe!

 

 


Mitt i natten dans och barfotafötter

Aldrig tidigare har jag startat min födelsedag med att dansa mig svettig hela natten lång till hög dunkande musik med några av de finaste vännerna jag har, bli bjuden på goda drinkar  och att spana in fina pojkar med lugg i ögonen och rutig skjorta. Inte heller har jag sprungit barfota hem klockan halv tre på natten, och inte frysa det minstaste minsta. Trots rosafluffig tyllkjol med vinfläckar på och ömma dansfötter, så känner jag mig lycklig. Det är inte så många gånger ens födelsedag startar på ett sådant ovanligt fint vis, men just den här dagen startade så. Nu är jag alltså 20 och inte ett dugg smartare, klokare eller mognare, för jag tycker fortfarande att rosa är den finaste färgen som finns. Och jag gillar fortfarande att dansa i min egna värld trots att hela utestället är fullt av människor, tycker om känslan av att bara dansadansadansa! Tycker fortfarande att något av det finaste som finns är att mitt i natten sitta mitt på en gata och vifta med tårna, känna sig lite lagom berusad, men mest berusad av hur fint livet kan vara ibland.

 

Hej Födelsedag!


Någon som kan känna lukten av gräs.

 

 

Jag vet inte så mycket som såntdär,

säger du och drar upp ett grässtrå från marken,

Men jag lyssnar gärna om du vill prata om det.

Jag kan mest bara inte få mina världar att gå ihop just nu,

det är för många kontraster i mig och jag säger att,

Gräs luktar nostalgi och sorg.

Du undrar varför och någon gång ska jag förklara för dig att nostalgin sitter i maj 2008 och att sorgen sitter i kraftlösheten jag kände då. Brukade vila mina trasseltankar på marken utanför huset och lukten av gräs har satt sig i mitt blodomlopp. Idag orkar jag minnas men imorgon vill jag helst vara någon ny.

 RSS 2.0