Vanliga muffins med choklad

Ingredienser:

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
Ca 200 g choklad

Hacka chokladen så smått du vill.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt mjölken och blanda.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Fyll muffinsformar och grädda i ca 25-30 min.
(Mindre tid om du gör minimuffins.)



Enkla och väldigt goda :)


Duracell-kanin

Det är lov och klockan är bara halv ett, Ändå har jag hunnit med massor.

Jag har varit hos både sjukgymnasten och psykologen. Jag har handlar ingredienser till bakning och så har jag köpt frimärken. Jag har satt upp miljoner påskfjädrar i buskarna ute och jag har pysslat brev. Jag har suttit vid datorn, läst tidningen och gått promenad för att posta brev...



Jag har helt enkelt haft väldigt mycket energi idag!


AjajAAAAAj

Tips: Glöm inte bort tiden och ligg för länge på en spikmatta.

Jag är bra på att lyckas med knäppa saker :)


Oplanerat

Dagen har inga direkta planer, vilket får mig att springa runt som en galen höna i jakt på något att göra. Jag har några saker jag kanske skulle vilja göra, men gud vad tråkigt det är att göra allt helt själv.. betydligt roligare att tvätta om man gör det ihop med någon..

Lite brödbak kanske inte skulle sitta fel. Nybakat bröd är liksom alltid uppskattat här hemma. (Till skillnad från allt fikabröd som familjen börjar tröttna på. Det kan ju bero på att alla äter tills dom inte får i sig mer..) jag får se hur jag gör med det helt enkelt.

För övrigt har jag sått sådant där dekorationsgräs och tro det eller ej, men det har börjat Mögla. Vafaaan liksom, Hur lyckas man med sådana saker egentligen?! iförsig är det ju mig vi pratar om, jag lyckas med det mesta man inte borde lyckas med. Men i alla fall, Hur svårt kan det vara att så lite fröer?!

Nej!
Nu Ska jag i alla fall klä på mig och se vad dagen har att erbjuda ;)

Jag är såå Kvicktänkt!

I Fredags blev det en spontan utekväll med Evelina, den inehöll många skratt och väldigt mycket ironi!



Kvällens blondaste situation tog jag åt mig (såklart).
En kille kom fram till mig och sa:

Kille: Fredrik.
Jag: Va?!
Kille: Fredrik!
Jag: Va? jag fattar inte!
Kille: Freedriik!!
Jag: VA?!?
Evelina: Fredrik asså!
Jag: Vem fredrik?
Evelina: Han Heter Fredrik!
Jag: Jaha! Det fattade inte jag..
Kille: Ehh.. ja.. Fredrik alltså..



Hehe, ibland känner jag mig bara allt för borta i tankarna för mitt eget bästa. Han måste undrat vad det var för fel på mig som inte förstod att han bara ville börja snacka och säga sitt namn.. Men man kan ju inte riktigt lyckas jämt, eller hur?! ^^

Ohyees! ^^

Förökade kycklingar

Mina suicid-kycklingar har förökat sig de senaste dagarna! De har fått lite nya färger också. Numera finns det vita, svarta och gula kycklingar över hela huset..

Familjens reaktion var blandad, Men alla höll med om att kycklingen på trappstolpen troligtvis kommer dö i sina hopp snart, för han hoppar varje gång någon går upp eller ner i trappen... Jag tycker synd om honom. Det kan inte vara lätt att vara så självmordsbenägen att man hoppar så fort någon går förbi en...

Ute har jag fått upp lite påskfjädrar också. Inte på långa vägar alla, men några i alla fall. Och katten har redan varit där och nosat lite, tittat lite och bitit lite. Jag kan inte direkt klandra henne, för jag menar, massor av "fåglar" i olika färger som sitter helt still och väntar på att bli uppätna. Det kan man ju bara inte motstå som katt!

Tack och puss,
Hej! <3

Hehehe...



:) Nu blir det spännande att se vad alla i familjen säger när de upptäcker kycklingar lite överallt i hela huset.. hehe, ska nog sätta upp någon i taket också! Och ja, jag vet att jag har en väldigt udda humor, men tro mig, jag har väldigt roligt så det gör inte så mycket att ingen förstår sig på den ^^

puss

Suicid-kyckling



Jag har köpt tjugofyra Suicid-kycklingar idag.

Det är liksom så att om man tar kycklingen och ställer honom framför ett stup (bordskant) och blåser pyttepyttelite på honom så hoppar (ramlar) han ner mot avgrunden (golvet) !

Det är superstressaigt det här, för hur ska jag hinna hålla koll på tjugofyra kycklingar som är suicidbenägna allihop!? :O


(Ja, jag vet att min humor är rätt udda)

Puss av tomten?

Efter en stor kopp kaffe är jag redo för alla dagisbarn och deras livliga fantasi.

Förra tisdagen tillexempel så ägnade jag och tre barn två timmar åt att leta efter ett ”palats” som skulle finnas gömt någonstans i stora lekrummet… Behöver jag säga att vi aldrig hittade något palats, trots att vi hade massor av ”Biljetter” till ingången (som var dold)…hum

Vart får dom allt ifrån egentligen?! Det är roligt bara att sitta bredvid och lyssna när dom pratar med varandra.

Förra tisdagen var det två barn som satt och spelade spel varpå den ena sa till den andra ”Om du inte slår tärningen snart så kommer jultomten och ger dig en puss! ” Då fick det andra barnet hur stora ögon som helst och skyndade sig att slå tärningen på en gång.. Jag förstår honom, vem vill liksom ha en skäggig puss av tomten!? ^^


Tummen upp

Lycka är när en lektion avslutas drygt en timme tidigare och man kommer hem till nygjord varmchoklad med vispgrädde, en myskatt, en lillebror och en varm säng!


Bildvisning och fika

Snart blir det lite fika, mys och bildvisning från min Indienresa och tjejernas Afrikaresa!



pusshejs!

Jag är ekonomisk

Nu på morgonen när vi åt frukost pratade jag och Evelina om att vi skulle bli mer ekonomiska. Inte göra en massa impulsköp och inte handla något så fort vi går på stan.

Jag höll detta i ungefär tre timmar, sen kom jag på något vis hem med ett par skor och fyra tröjor...
Hur gick det till egentligen?! Jag som skulle vara så ekonomisk av mig nu i vår...

Fast jag är ändå glad för mina inköp, det var faktiskt väldigt billigt, och snyggt med, så nu har jag ännu mer färgglada tunikor och toppar att ha i vår! Jippie! (Det är jippie ända tills jag ska ta ut pengar och inser att jag inte har så mycket kvar på kortet bara.. men ja..)

Hur skulle man kunna motstå dessa vårskor?


För övrigt är jag stolt över att jag äter lunch fast jag är ensam hemma och skulle kunna fuska. Men jag har insett att fusket inte leder till något jag mår bra av. Så lunch blir det nu varje dag! :)


en timmes samtal!

När man har studiedag ska man fylla tiden med allt annat än tråkigt plugg. Det vet ju alla. Därför håller jag på att baka bröd, senare blir det lyckokakor igen och sen blir det promenad, mys med katt och filmtittande, kanske även lite pyssel på sockerbruket. En bra studiedag helt enkelt!

Jag tror jag har slått mitt rekord i telefonsamtal nu.
Pratade med Evelina i en timme, och innan det pratade vi i tjugo minuter...
Så komiskt att vi pratade om precis allt och inget, samtidigt som jag bakade bröd och hon kollade lägenheter. Lyckat helt enkelt. Inte alla som lyckas hålla igång ett så långt samtal och ändå fundera på om man inte ska ta och prata lite mer lite senare...

Nu måste jag passa bröödet!


det är bara mars


Jag sitter och tittar ut genom fönstret, ser fåglar, sol och snö som smälter. Underbart helt enkelt. Det finns så många bra saker inplanerade för mig i vår och sommar. Så mycket att se fram emot, så mycket att kämpa för och så mycket att leva för. Det gillar jag! Jag tycker om att ha många fina dagar framför mig. Jag vill nu för tiden. Det är nog kanske den största skillnanden. Jag Vill!

Vill ha studiedagar där jag gör roliga saker med kompisar istället för att bara sova. jag vill ha helger i göteborg med Everth, Jonas och  jag vill ha fotodagar med Tilly, jag vill ha resor till fina människor och fina städer. jag vill ha sommarplaneringsdagar och jag vill ha skinjacka i solsken. jag vill ha solglasögon, raster på skolgårdens varma asfalt i sol, första blommorna, påsklov, träffa vänner, skriva brev, hoppa studsmatta med syskonen, jag vill allt det där, och mest av allt vill jag nog klara av att ta studenten! Jag vet att jag inte kommer att göra det med en full gymnasiekompetens, inte ens med en halv.

jag kommer förhoppningsvis att jobba klart med de kurser jag håller på med nu, så att jag går ut med 1300 poäng. Inte så illa med tanke på hur lite jag har gått i skolan och hur dåligt jag har mått. men hey, jag känner mig rätt nöjd i alla fall. det känns helt okej att gå ut med så lite poäng, för jag har lärt mig mer om livet de här åren än vad jag gjort sammanlagt i hela mitt liv. jag har fått erfarenheter, en del som man helst skulle slippa ha om man bara fick, men de flesta har jag lärt mig något av, även om det kanske inte alltid varit bra insikter. men vad spelar det för roll?





Jag hittade ju vilja till att leva det här året, och då är det ändå bara mars!!



lyckokakor!

Hejhopp!

Idag har jag och Syster bakat lyckokakor, dom blev inte superlyckade, men ganska okej ändå :P Jag får träna upp mig lite så ska ni se att jag om några veckor är Lyckokakornas mästarbakare! ;) Det ni!






För övrigt sitter jag i köket och lyssnar på lady Gaga på pappas begäran...
Han tycker att hon är riktigt bra så nu sjunger han med också xD

Älskade Knäppa Pappa!

Gräsliga klädfynd!!

Dagen har varit fyllt av stor garderobsrensning med syster och katt.

Vi har rensat bort flera år gamla fula kläder, tillexempel vinröda manchesterbyxor, nättröjor i militärmönster, snobben BHar och annat fint... Fråga är kanske inte just Varför vi haft så fula kläder förr, utan snarare Varför vi har sparat på dem?!

Det mesta blev utsorterat och lagt i högen "Det-som-ska-skänkas-till-fattiga-barn-i-tjotahejti", för vi kom fram till att så gräsligt fula kläder kommer Ingen här i sverige att vilja ha ens om de fick betalt för det... Andra högen som blev ganska stor var "Kläd-bytar-dags-kläder", alltså kläder som är helt okej snygga, men som vi av olika anledningar inte vill ha.

Någon dag tänkte vi bjuda hem lite kompisar för att ha en dag då vi byter kläder med varandra! Både roligt och praktiskt :) Jag och Siri passade på att byta till oss och från oss en del kläder som vi tröttnat på men som ändå är snygga från varandra, så nu sitter jag här i ett snyggt långt linne! Underbart!

Mamma har åkt till Stockholm för att ha spa-helg med sina systrar, så ikväll blir det melodifestivalen med pappa och kanske lillebror. Just nu har jag fått en fördrink av pappa. hihi, när katten(mamma) är borta dansar råttorna(övriga familjen) på bordet... xD

puss

vad sa du?

Dagisbarn är söta nästan jämt!

Tjej 5: Kan du stava till mig? Jag vill skriva turn-trosa!
Jag: Va, vad menar du?
Tjej: Turn-Trosa!!!
Jag: Humm... aha! Menar du Törnrosa?!
Tjej: Jaa, turntrosa!

Ja, det är faktiskt inte alltid så lätt...

hihi :)

mammavän

Jaha, Nu är man alltså vän med sin mamma på Facebook...

Tänk så det kan gå när man är på bra humör ;)

uppfinningsrik!


Såhär ser det ut när jag målar, och tro mig, det är absoluuut inte vit färg överallt efter att jag dragit några streck med penseln... Absolut inte ;)

Men jag börjar verkligen längta efter att få upp skrivbordet på rummet igen. Jag vill ha någon annanstanns att sitta när jag skriver brev än på golvet...



Det gäller att ta vara på det man har i närheten när man möter en tofs-katastrof!



:D

Förvandling

Jag har gjort en förvandling av mina strumpor!

Först såg dom ut såhär:


Sedan fixade jag lite:


Och tadaaaa!:

Från strumpor till vantar :)


Klasströjorna har kommit!

Äntligen har våra coola klasströjor kommit! :)





Naaaaaaajs, som vi brukar säga ;)


Jag har gått och blivit smått beroende av .
Fixar iordning en kopp så fort jag kommer innanför dörren och dricker tills jag kissar ner mig (nästan i alla fall!) Tur att man har så många olika sorters tè att man kan variera sig mellan alla smaker :P

Snart blir det bad för första gången på tre veckor, mysigt värre.
Känner verkligen för att bara ligga och flyta runt i det varma vattnet :)

pusshejs

mattesnille, eller?

Vi sitter och läser bok på vilan efter maten. Boken handlar om att alla är olika och att man inte kan se vad någon är bra på bara genom att titta på den personen. i boken är det ett uppslag med massor av barn på, alla olika. det står också massa frågor som "Vem kan cykla snabbt?" och "Vem är bra på att sjunga?" och så vidare.

Jag läser: "Vem är bra på matte?
tjej 5 år: "Han är det!"
Jag(förvirrat): "Hur ser du det?"
Tjej: "Han står som man gör i matte!"

Frågan är hur man brukar stå då...
oftast sitter man väl ner och räknar?! xD

kattafan<3

Nu bär det alldeles snart av till dagis :)

Måste bara leta reda på kattafan (<3) och få in henne, annars kommer hon att sli sur för att ingen släppt in henne... envis katt det där ;)

njuder mig själv på en stor kopp kaffe och en skorpa innan jag går (a) haha

Slut på samtalen

Hejhopp!

När man har gått hos olika psykologer fram och tillbaka sedan man var nio, Vad gör man då när man får reda på att ens nuvarande psykolog ska sluta jobba i Maj? Gräver man ner sig och tänker "Nej jag klarar det aldrig!" eller tänker man att "Kanske är det bra för mig att sluta prata om livet och istället börja leva det!"

Jag tror att jag väljer sista alternativet. Jag hinner nog ändra mig fram och tillbaka under de månaderna som jag har kvar hos henne, och jag ska trots allt inte bli lämnad heelt ensam bara sådär. Jag kommer (förhoppningsvis) få en kontaktperson istället!

Kanske är det faktiskt bra det här. Jag måste ju lära mig att må dåligt när jag mår bra. Hur man nu gör det (?)... För när man mår bra mesta delen av tiden, och ibland mår dåligt, då gäller det att veta vad som är tillåtet att göra i sin deppighet. Jag vet ju nu att det är okej att gömma sig under täcket, bara man inte planerar sin egen död. och det är okej att äta lite mindre en dag, men det är inte okej att sluta äta helt. det är okej att stanna hemma från skolan en dag om man behöver det, men då ska man inte göra negativa saker den dagen! jag vet en hel del, men det finns så mycket som jag tvekar på. bäst att använda den sista tiden nu i vår till att fundera ut hur man gör när man mår dåligt när man mår bra!

Jag ska klara det här!


Skolk

Ska man skolka så ska man göra det på riktigt!

Bubbelbad, fruktdrink, mys med katt, ledig lillebror,
solskenspromenader, brevskrivning, pyssel och ny bok!

Ska det va så ska det va ;)

Bra dag att skolka på helt enkelt! ^^


fääärdigt

Två av mina hyllor är nu färdigmålade (vita!) och uppsatta igen, naaaajs va!? ;) Jag är i alla fall nöjd. nu ska jag bara komma på vad jag ska ha på dem.. förut var mitt problem vart jag skulle ställa allt, nu är det tvärt om, vad ska jag göra med alla tomma ytor? :O haha, lyckat!

Nu ska jag sooooova gott i nybäddade lakan (vita med hjärtan!)

pusshejs =)

3 mars

Dagen började med att jag (helt i onödan visade det sig sen) gick upp och gick till skolan. Det visade sig då att jag redan gjort provet som skulle göras den lektionen, så jag var ledig istället. Alltså hade jag gått upp och släpat mig iväg till skolan heelt i onödan. Fasiken också!

Jag firade detta hemskt härliga med att gå hem och sova tre timmar i sträck innan jag tog tag i mig själv och började läsa igenom häftens till fredagens inlämningsuppgift. Duktigt Annika! Jag kan inte påstå att jag förstod något av det jag läste, men jag läste det i alla fall, *nöjd*

Dagen har erbjudit promenad med Ebba, bakning av kokos- och mandelbiscotti, nya tésorter och mys med katt, Bra dag med andra ord, och då är klockan ändå bara fyra nu!

:)

Supergott bröd!





MuUuMmsS


RSS 2.0